Spanske vine

 

Bodegas Bentomiz

Malaga - Spanien

Clara Verheij og André Both er begge fra Holland, de flyttede til axarquia i andalusien i 1995. André som civil ingeniiør startede med at bygge huse og Clara åbnede en sprogskole i Competa, men da de byggede deres eget hjem, som var omringet af vinmarker opstod ideen til at dyrke deres egen vin, med hjælp fra Spanske venner kom de i gang, i 2005 gik de full time ind i at være vinbønder, Clara fik afviklet sin sprogskole og André stoppede med at bygge huse for at koncentrere sig 100 % om vindyrkning.
De har på få år formået at gøre deres vine internationalt anekendte.
 
 

Ariyanas Naturalmente Dulce 2008

 
Sød vin lavet på 100 % Moscatel de Alejandria - 80 - 100 år gamle vinstokke.
Vinen har en elegant sødme, den er perfekt afbalanceret.
Ganske enkelt ren silke med en lang lækker 
eftersmag. Server den som aperitif eller som ledsager til en appelsinsorbet, mangomousse eller frugtagtige dessereter.
 

Awards

Julia Harding for Jancis Robinson´s Purple Page 2014 : 17.5/20 points.
Sobremesa January 2013 : 93 points - best sweet wine from Spain.
Tasted journal 2012 : 94 points " top 200 Blind tasted world wines"
Guia Penin 2013 . 93 points
 
 
 
 

Ariyanas David Tinto Naturalmente dulce 2012


Sød vin lavet på 100 % merlot. En dyb kirsebærrød farve.
Duft af vilde skovbær og jordbær.
Friske notermed et hint af lakrids.
Lang cremet eftersmag.
Serveres som aperitif eller sammen med chokoladekage eller vildtretter.
 

Awards

Recommended by David Robledo, Esquire 2014
Guia Penin 2011 . 88 points
Fabrizio Bucella, Le Huffington Post 2013 " Splendid Sweet wine"
Michelin Star restauranter som serverer Ariyanas vine.
Spanien : El Cellar de Can Roca, Arzak, Santceloni, Ramon Freixa, El Lago, Skina, LLucanes.
England : Restaurant Gordon Ramsey, The Ledbury, Texture, Pied-a-terre, Le Manoir aux Quat´Saisons, The
Square, Chez Bruce, The Savoy Grill GR, Whitley Ridge, Drake´s, Ametsa.
Holland : Oud Sluis, De Kromme Watergang, De Leest:
Belgien : De Karmeliet, Comme chez soi, T Zilte, Cuisinemoi.
Tyskland : Hummer-Stubchen, Residence.
Poland : Atelier Amaro.
 
 

Bodegas Oriol Rossell

Spanien

 

Ikke langt fra Barcelona ligger den gamle herregård Cal Cassanyes - gården kan dateres tilbage til det 17. århundrede, hvor den første af de fire fløje blev bygget. Fløjen der i dag danner rammerne for Bodega Oriol Rossell er bygget i art noveau stil og kan dateres tilbage til 1908.
Bodegaen har de sidste 30 år specialiseret sig i produktion af højkvalitets cava. Familien råder over i alt 85 hektarer vinmarker - de 85 hektarer vinmarker ligger rundt omkring Cal Cassanyes på højderyggen mellem Penedes Alto og Penedes Bajo - omgivet af bjerge mod nord og syd. Dette skaber et mikroklima der er essentielt for produktion af den fremragende Cava fra Oriol Rossell.
Den grønne drue xarel-lo, der er kendetegnende for Penedes er den mest plantede på markerne sammen med de andre grønne druetyper, macabeu og parellada udgør de grundlaget for produktion af Cava.
Druerne høstes på forskellige tidspunkter, når kvaliteten for hver enkelt drue topper.
 
 

Xino-Xano

Hvidvin 75cl.
 
Xarel-lo er hoveddruen i Penedes og den vigtigste drue til Cava og hvidvin, det er den der giver krop til vinen.
85 % af druesammensætningen er xarel-lo, de sidste 15 % er muscat, det giver en dejlig frisk vin, som er frugtrig med gode blomsteragtige noter. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Xino-Xano

Rosé 75 cl.
 
Vinen er lavet på syrah og merlot og har en flot jordbæragtig farve.
Rød frugt aroma og søde noter af slik. Smagen er fyldig og mættet
Med solmoden frugt - god finish gør den til en skøn sommervin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beach Rose 2018

Rosé 75 cl.
 
Flot farve sød og frisk er  denne skønne terrassevin, lavet på syrah og garnacha.
Egner sig godt til oksekød, lam, svinekød, samt krydret mad og modne hårde oste.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cava Oriol Rossell Brut

Cava 75 cl.

Cavaen er lagret i 12-18 måneder.
Den har en strågul farve med grønne nuancer samt lyse fine bobler.
En frisk og frugtrig cava med en god afbalanceret syrlighed.

 

 

 

 

 

 

Cava Oriol Rosell brut nature

Cava 75 cl.

Cavaen er Lagret i 18-30 måneder.
En super frisk og sprød cava med en elegant strågul farve med grønne nuancer.
Raffinerende bobler - En flot bouquet af blomster og frugt - smagen er frisk med en floral elegance.
En god rund cava som er sprød på samme tid.

 
 
 
 
 
 
 
 

Cava Gran Reserva Oriol Rossell

Cava 75 cl.

Cavaen er lagret i 30-48 måneder.
Den har en strågul farve med gyldne nuancer - rene og lyse fine.
En fyldig og kompleks cava med en lang eftersmag af ristede nødder.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cava Reserva Property Oriol Rossell

Cava 75 cl.

Cavaen er lagret I 38 - 50 måneder.
Den har en lysegul farve - fine og konstante bobler - intens duft med en aroma af hvid frugt og ananas.
En rund cava med en skøn lang eftersmag.

 
 
 
 
 

 

 

 

Bodegas Felix Callejo

Ribera del Duero - Spanien

 

Bodegas Felix Callejo blev grundlagt i 1989 af den nuværende ejer Felix Callejo , det er en 100 % familie ejet virksomhed.
Han havde længe gået med en drøm om at etablere en vingård.
Kunsten ud i vinfremstilling har han lært af sin far og farfar. Som sammenholdt med egne erfaringer, gav et godt grundlag for Bodegas Felix Callejo.
Omkring vingården ligger mere end 100 hektar vinmarker, hovedsagligt beplantet med tempranillo druer.
Vinmarkernes placering er 850 meter over havet og det giver store forskelle mellem dag og nattemperaturer, hvilket er ideelt for druernes modningsproces.
Alle druer hånd sorteres for at opnå den bedste kvalitet. Hele driften foregår efter økologiske principper, men kun et begrænset område er endnu certificeret som 100 %  økologisk.
 
I dag er det hovedsagligt Jose Felix der står for vinificeringen, han har arbejdet for Christian Moeuix,  med Jean Claude Berrouet i Petrus i Frankrig og Miguel Torres i Chile - han var valgt som "Rising Star" af ICEX. Noelia Callejo den anden winemaker har vinificeret for Araujo Estate Wines i Californien,sammen med Michel Rolland og Vina Cobes projekt i Argentina.
 
Døtrene Christina og Beatriz står for export og markedsføring.
 
 

Flores de Callejo

Rødvin 75 cl.
Skøn 100 % tempranillo baseret vin lageret 6 måneder i franske egefade.
Vinen har en flot kirsebær farve, og man fornemmer bær, kanel , krydderi samt balsamico.
God til tapasretter eller lette kødretter.
Vinen er drikkemoden nu og op til 6 år fra høståret.
 
Anbefales af det anerkendte engelske vinmagasin Decanter #50 must-try wines under 20 euro" a simplydelicios wine, as charming as its label.
 
 
 
 
 
 

Finca Valdelroble

Rødvin 75 cl. 
 
Økologisk vin fra topproducenten Felix Callejo, lavet på 60 % tempranillo,30 % syrah og 10 % merlot.
Duften er blød og lækker med masser af modne solbær samt brombær.
Lette toner af lakrids og vanille fra fadlagringen.
Lagringspotentiale 2023
 
Robert Parker - 93 point - 2008
Guia Penin - 92 point - 2009
James Suckling - 92 pont - 2009
 
 
 
 

Callejo

Rødvin 75 cl. 
 
Farven er fantastisk dyb rubinrød med ungdommmelighedens let afrundet i kanten.
Duften er aromatisk og kraftfuld med sorte kirsebær og brombær som det dominerende, flot afstemt med strejf af vanille fra fadlagringen. Meget frugtrig som fylder munden med sorte kirsebær, brombær og morbær.
Afslutningen er dejlig behagelig med let mørk chokolade og vanille. God til tapas, vildt og lammeretter.
 
Robert Parker - 91 point - 2011
Robert Parker - 90 point - 2014
Gourmets - 95 point - 2014
Guia Penin - 91 point - 2014
 
 
 

Majuelos de Callejo

Rødvin 75 cl.
 

100 % tempranillo flot violet kirsebær farve, næsen er kompleks og meget aromatisk.
En vin med stor elegance som omfatter noter af blomme, blåbær, brombær, peber, timian, kakao,læder aromiske træsorter.
En god saftig vin med en god struktur og balance, man fornemmer rød og sort blomstret frugt med en underskov af kanel og muskatnød.

God lang lagringspotientale.

Robert Parker – 92 point- 2011
Gourmets - 94 pont - 2014
Gourmets - 98 point - 2013
Guia Penin - 91 point - 2013

 

Felix Callejo

Rødvin 75 cl.

Så bliver det ikke bedre.Denne vin som er lavet på 100 % tempranillo er engang blevet tildelt hele 97+ ”Parker point”.
Smagen er overdådig, et overflødighedshorn af modne bær med strejf af mørk chokolade og en rund og vedvarende finish.
Oplagt som meditationsvin.
Lavet på 100 % tempranillo.

Robert Parker – 2006 - 94 point

Robert Parker -  2005 - 97+ point

 
 
 
 
 

 

Bodega Pagos del Moncayo

Campo de Borja - Spanien

 
Ved foden af del Moncayo i hjertet af den iberiske bjergkæde når den passerer gennem Aragon ligger vores vingård.
Pagos del Moncayo, det er resultatet af en familie illusion, der gennem deres lidenskab for vin opnår fantastiske resultater, her bliver fremstillet bæredygtige vine og de har da også den flotte Eco-Label, der fortæller at deres vine ligger langt under det europæiske gennemsnit mht. respekt for miljøet.
Her bliver anvendt gode gamle håndværksmetoder, alle druer er håndplukkede og trampet med fødderne.
Passion og venskab, det er nøgle ordene hos Pagos del Moncayo, som er en familievirksomhed.
 
 

Prados colleción garnacha 2016

Rødvin 75 cl.
 
Rig og intens vin, lavet på 100 % garnacha.
Blød og behagelig at drikke, man fornemmer chokolade, kanel, lakrids, vanilje og eg.
Hos Pagos del Moncayo bliver druerne stadigvæk trampet med fødderne.
Lagret 10 måneder på amerikansk eg.
Fantastisk sammen med oksekød, pasta, lammekød vildt og fjerkræ.
 
 
 
 
 
 
 

Prados collection syrah 2017

Rødvin 75 cl.
100 % Syrah, en kraftig men samtidig blød rund og behagelig vin.
Aroma af brombær, mørk frugt og vanilje.
Lagret 10 måneder på amerikansk eg.
Gør sig godt sammen med oksekød, lam, pasta og vildt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prados Fusion Garnacha/syrah 2017

Rødvin 75 cl.
Rubinrød farve, saft og kraft for alle pengene.
Man fornemmer vanilje, eg og nellike.
Lagret 10 måneder på amerikansk eg.
Venlig og velsmagende vin med stor personlighed og upåklagelig finish.
Hos Pagos del Moncayo bliver druerne stadigvæk  trampet med fødderne.
Egner sig godt til oksekød, lam, pasta og vildt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bodega de Alberto

Rueda - Spanien

 
Bodega de Alberto er beliggende i en gammel bondegård, der blev grundlagt af den Dominikanske religiøse orden i det 17 århundrede.
Hijos de Alberto Gutiérrez er femte generation, her hvor den gamle kunst til vinfremstilling har været opretholdt i 350 år.
Alle de underjordiske gange som er mere end en kilometer lang og 300 år gamle, giver en fornemmelse af at komme i en anden ære af historien, sågar gamle beton tanke ser man her.
 

De Alberto Verdejo

Hvidvin 75 cl.
Økologisk hvidvin lavet på 100% Verdejo druer. 
En meget forfriskende vin fra et af Spaniens bedste hvidvins områder.
Intens med citrus og hvid frugt aroma. 
Kraftig i munden med en behagelig eftersmag. 
Kylling, fisk og skaldyr, passer godt til.
 
91 point Guia Penin
 
 
 
 
 

De Alberto Tempranillo

Rødvin 75 cl.
 
100 % tempranillo. 
Flot kirsebærfarve, intens næse med røde frugter og vilde bær.
God tannin struktur og flot balance i denne skønne økologiske vin, som bringer os tilbage til 
aromaerne fra bærerne. 
God til tapas, lagrede oste eller en rød bøf.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bodega Virgin de la Sierra

Calatayud - Spanien

 
 
Bodega Virgin de La Sierra blev grundlagt i 1954 og var et af de første kooperativer i Aragón - regionen, der ligger nordøst i spanien.
Det ligger inden for Calatayud betegnelsen, omkring 100 km sydøst for Rioja i udkanten af landsbyen Villaroya de La Sierra.
Mange af selskabets vine kan findes højt bakkerne over denne landsby, i en højde på mellem 700-1100 m.
Bodegaens navn er et nik til dets placering i Sierra De La Virgin bjergkæden, som igen får sit fra en helligdom til jomfru Maria.
Pilgrimsrejse til denne helligdom løber gennem vinmarkerne og er markeret med stenkors.
Det er for denne region bodegaen kaldte vigtigste vinkort Cruz de Piedre, denne sætning betyder "stenkors" på spansk.
Jorbunden i dette område er stenet, løs og meget fattig på næringsstoffer, så vinrødderne skal grave dybt for at finde vand, og næringsstoffer til de varme tørre somre.
De fleste af bodegaens vinstokke dyrkes på rød ler med et højt jernindhold, hvilket giver vine, der er fuld af smag. Disse forhold har vist sig ideelle for Garnacha.
En af hovedårsagerne til, at denne bodega skaber sådanne fremragende vine, er på grund af deres vinstokke. 80 % af deres garnacha er mellem 50-100 år gammel, mens den anden druesort de dyrker, macabeo dyrkes på vinstokke med en gennemsnitlig alder på 60 år.
Der eksperimenteres også med tempranillo og syrah, som også fungerer godt under disse forhold.
Når druerne er høstet, transporteres de til kældrene der er blevet administreret af vinproducenten Manuel Castro siden 2004.
Disse kældre kan rumme 3,9 millioner litre, men co-op har også separate bygninger til tapning og opbevaring.
Vingården er udstyret med moderne teknologi og betonholdere, og Cruz de Piedre vinene er køligt fermenterede og ser ikke noget egetræ.
 

Cruz de Piedra 2019

Hvidvin 75 cl.
 
Blød frugtagtig og let drikkende hvidvin,Lavet på spanien helt egen Macabeo, ren hvid frugtsmag. 
God sammen med skaldyr eller Paella.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cruz de Piedra 2018

Rødvin 75 cl.
 
Mørk magtfuld, fyldig og rund er denne skønne 100 % garnacha baseret vin.
Vinen oser af brombær og kirsebær.
De fleste af bodegaens vinestokke dyrkes på rød ler med et højt jernindhold, hvilket giver en vin, med meget smag.
En af årsagerne til at bodegaen laver så fremragende vine er på grund af deres vinskokke, som er 80 - 100 år gamle.
God sammen med middelhavsmad med rosmarin og hvidløg samt and og rødt kød.
 
 
 
 
 
 
 

Vina Esperanza Verdejo

 

 

Esperanza Rueda Verdejo 

 

Bodega Avelino Vegas Spanien.
 

Rueda og Rias Baixas regnes for at være Spaniens bedste hvidvinsområder.
Verdejo druen er perlen i denne vin, som er lavet på 100 % Verdejo.
Den har en cremet karakter med toner af honning og nødder.
God sammen med fisk og skaldyr. 

 

 

 

 

 

 

Calatayud

 

Marques de Montana 

 
Calatayud Spanien
 
Mørk magtfuld, fyldig og rund er denne skønne 100 % garnacha baseret vin.
Vinen oser af brombær og kirsebær.