Franske vine
Domaine Duseigneur
Chateauneuf du Pape - Rhône - Frankrig
Domainet blev grundlagt i 1967 af Jean Duseigneur, som videreførte vinavler traditionerne fra flere generationer forud. Jean Duseigneur havde indtil da været vinbonde i Algeriet, men afkoloniseringen førte til, at han som mange andrefranskmænd, måtte flytte tilbage til frankrig.
På dette tidspunkt bestod domænets marker af skov og krat, og plantning af vinstokke begyndte.Sønnen Fréderic Duseigneur begyndte at arbejde hos faderen i 1988 og i 1992 overtog han ansvaret, som han senere i en længere periode delte med broderen Bernard Duseigneur. I 2012 forlod Fréderic Duseigneur domænet for at nedsætte sig som selvstændig rådgiver for biodynamiske producenter.
I 2013 overtog Bernard Duseigneur de resterende 12 ha, vinmarker fra Domaine Monpertuis i Chateaneuf du Pape og lavede i 2013 en Chateauneuf du Pape under navnet Duseigneur.
Siden 2004 har markerne i Gard været certificeret biodynamiske. Markerne i Chateauneuf du Pape er også drevet biodynamisk. De biodynamiske principper følges meget strikt på stedet.
Alt hvad man foretager sig i marker og kældre er nøje indrettet efter den biologiske kalender.
Siden 2004 har en kendt vinskribent og ejer af Le Bistrot du Sommelier i Paris Philippe Faure- Brac, deltaget i beslutningerne omkring dyrkning og vinfremstilling på domænet i Saint Laurent des Arbres.
Siden 2007 har også Philippe Camble været rådgiver på Domænet. Domænet råder i december 2014 over 13 ha. Chateauneuf du Pape 4,5 ha. Lirac 14 ha. Cotes du rhone village Laudun 2,5 ha, Cotes du rhone 0,34 ha.
I 2013 overtog Bernard Duseigneur de resterende 12 ha, vinmarker fra Domaine Monpertuis i Chateaneuf du Pape og lavede i 2013 en Chateauneuf du Pape under navnet Duseigneur.
Siden 2004 har markerne i Gard været certificeret biodynamiske. Markerne i Chateauneuf du Pape er også drevet biodynamisk. De biodynamiske principper følges meget strikt på stedet.
Alt hvad man foretager sig i marker og kældre er nøje indrettet efter den biologiske kalender.
Siden 2004 har en kendt vinskribent og ejer af Le Bistrot du Sommelier i Paris Philippe Faure- Brac, deltaget i beslutningerne omkring dyrkning og vinfremstilling på domænet i Saint Laurent des Arbres.
Siden 2007 har også Philippe Camble været rådgiver på Domænet. Domænet råder i december 2014 over 13 ha. Chateauneuf du Pape 4,5 ha. Lirac 14 ha. Cotes du rhone village Laudun 2,5 ha, Cotes du rhone 0,34 ha.
Fra årgang 2014 er alle vine blevet lavet i kældrene på Chemin des Garrigues i Chateauneuf du Pape og alle vine laves under navnet Domaine Duseigneur.
Kældrene og en del af vinmarkerne i Gard blev solgt til en ny producent af Rhonevine Jean-Frédéric Bistagne hvis domæne hedder Domaine des Maravilhas.
Kældrene og en del af vinmarkerne i Gard blev solgt til en ny producent af Rhonevine Jean-Frédéric Bistagne hvis domæne hedder Domaine des Maravilhas.
Odyssëe
Rødvin 75 cl.
Biodynamisk vin lavet på de klassiske Rhone druer, grenache 60-80 %, syrah 20-40 %, afhængig af høsten.
Saftig lækker og frugtrig vin med en pæn lang afslutning.
Udover juleanden er sommerens bøffer på grillen også en god ledsager.
Catarina - Chateauneuf du Pape 2017
Rødvin 75 cl.
Biodynamisk Chateneuf du Pape, lavet på 90 % Grenache og 10 % syrah.
En vin med stor intensitet, flot struktur, ren lys og charmerende frugtsmag med behagelig syre, en feminin version af chateauneuf du Pape, lavet på 60 år gamle stokke.
En vin med stor intensitet, flot struktur, ren lys og charmerende frugtsmag med behagelig syre, en feminin version af chateauneuf du Pape, lavet på 60 år gamle stokke.
God sammen med en bøf, lam og mortens aften samt julemaden.
Robert Parker 92 point.
Domaine Dirler-Cadé
Alsace - Frankrig
I midten af 1800 tallet købte Jean Dirler de bedste marker han kunne få fingrene i, i det sydlige Alsace, nu er domænet på femte generation, og ud af de 18 ha er hele 45 % Grand cru marker.
Dirler Cadé er som ingen anden og tilbyder hele 90 vine til salg, mangfoldigheden, konsistensen og kvaliteten er simpelthen utrolig og Dirler Cadé mestrer alle sorter og stilarter.
I dag er det den unge Jean Dirler og hans kone Ludivine Cadé som driver domænet.
Siden 1998 har Jean og Ludivine dyrket markerne 100 % biodynamisk med hele udtrækket af nedgravede kohorn, nellike og pilette til vinstokkene samt månekalender.
Vinene er karismatiske og terrior prægede med nerve og struktur, restsødmen varierer fra mark til mark, og fra årgang til årgang.
I dag er det den unge Jean Dirler og hans kone Ludivine Cadé som driver domænet.
Siden 1998 har Jean og Ludivine dyrket markerne 100 % biodynamisk med hele udtrækket af nedgravede kohorn, nellike og pilette til vinstokkene samt månekalender.
Vinene er karismatiske og terrior prægede med nerve og struktur, restsødmen varierer fra mark til mark, og fra årgang til årgang.
Gewurztraminer 2016
Biodynamisk hvidvin 75 cl.
Der findes ikke en lige så karakterisk duft som gewurztraminer, vinen fanger dig med det samme,
med sine komplekse dufte og eksotiske frugt og lette sødme samt dybde i vinen, går den godt sammen med Asiasiske retter eller bløde oste, som de selv foretrækker.
Pinot Gris Dirler Cadé 2014
Biodynamisk hvidvin 75 cl.
En klassisk forholdsvis tør pinot gris, strågul yndig farve og bouqueten er charmerende med noter af krydderier, tør frugt og røg, fyldig og cremet smag.
Riesling Dirler Cadé 2016
Biodynamisk hvidvin 75 cl.
Lys citrongul med grønne nuancer, duft af hvide blomster og grønne æbler samt lime, tør ren og charmerende, afspejler perfekt sin druesort og sit fornemme terroir.
En rigtig madvin med mange anvendelses muligheder.
En rigtig madvin med mange anvendelses muligheder.
Domaine Fouassier
Loire-sancerre - Frankrig
Fouassier familien går 10 generationer tilbage, og er en af de ældste vinproducenter i landsbyen.
Slottet blev genplantet i slutningen af det 18 århundrede af Jules Fouassier.
Han blev sammen med hans søn Gustave i 1920érne.
I midten af 1930érne begyndte Raymond Gustaves søn, at arbejde med vin, bare 13 år gammel.
I 1966 startede Pierre Fauassier Raymonds ældste søn, og i 1971 vendte Jean Michel, Pierres yngre bror tilbage til vinmarkerne.
Det nye århundrede begyndte med ankomsten af Benoit, søn af Jean Michel og Paus søn af Pierre i 2001.
Han blev sammen med hans søn Gustave i 1920érne.
I midten af 1930érne begyndte Raymond Gustaves søn, at arbejde med vin, bare 13 år gammel.
I 1966 startede Pierre Fauassier Raymonds ældste søn, og i 1971 vendte Jean Michel, Pierres yngre bror tilbage til vinmarkerne.
Det nye århundrede begyndte med ankomsten af Benoit, søn af Jean Michel og Paus søn af Pierre i 2001.
I dag dækker vinmarkerne næsten 56 ha plantet med 80 % af den ædle og meget gamle druesort sauvignon, og resten af den mest delikate og elegante røde druesort pinot noir.
På slottet udføres mere end ¾ del af arbejdet manuelt.
Nøgleordet er respekt for terrior, det er naturligvis biodynamisk.
Nøgleordet er respekt for terrior, det er naturligvis biodynamisk.
Sancerre
Hvidvin 75 cl.
En af de ældste vinfirmaer i Loire.
Dejlig økologisk vin,
Klassisk lækker sancerre fra et af de førende domæner, lys intens aroma, tør fyldig, lang og racepræget.
Drik den som aperitif eller sammen med fisk, skaldyr.
Chateau De La Selve
Rhone - Frankrig
På sine forældres flotte middelalderslot Chataeu De La Selve arbejder den Bourgogne uddannede Benoit Chazallon intensivt med Ardéches terrior.
Han dyrker slottets tilhørende 40 hektar økologisk eller biodynamisk og høster med lave hektarudbytter (gennemsnitligt 38 hl/ha.
Druerne er klassiske for området Grenache, syrah, cinsault og viognier og derudover lidt merlot og cabernet sauvignon.
Her bruges ingen kulturgær, filtrering, pumpning eller andet. Det er vine af ypperste kvalitet, og hans fortid i Bourgogne kommer ham til gode, det er vine med masser af intisitet og elegance, samt god lagrings potentiale.
Maguelonne
Rosé 75 cl.
Økologisk vin fra Ardeche i det sydlige Rhone.
Kalkrige og stenede jorde, varme dage og kølige nætter giver vine med masser af karakter og personlighed.
Lavt hektarudbytte (gennemsnitligt 38 Hl/ha).
Gør denne skønne rosevin til en stor oplevelse. 40 % grenache, 40 % cinsault, 20 % syrah udgør druesammensætningen.
Gør denne skønne rosevin til en stor oplevelse. 40 % grenache, 40 % cinsault, 20 % syrah udgør druesammensætningen.
En frisk rosevin som passer godt til terrassen eller
sammen med pasta eller kødretter.
Petite Selve
Rødvin 75 cl.
Petite Selve er en biodynamisk vin lavet på 40 % cinsault, 40 % grenache, 20 % syrah, som er de klassiske Rhone druer – denne vin kombinerer det frugtagtige med en god krop, virkelig en fornøjelig vin.
Passer godt til grillen eller oste.
Chateau de la Selve blev i 2012 kåret som året fund i Frankrig.
Palissaire
Rødvin 75 cl.
Chateau De La Selve ligger i hjertet af smukke Ardeche i Rhone distriktet i Sydfrankrig.
Vinhuset er både certificeret til økologisk og biodynamisk vinproduktion.
Man fornemmer hindbær, saddellæder og kostald.
En luftig vin i den elegante genre, passer godt sammen med kød og oste.
Chateau de La Selve blev i 2012 kåret som året fund i Frankrig.
Domaine Jean-Paul Thevenet
Beaujolais-Regnie - Frankrig
I fire generationer har Thévenet familien haft base I Villié Morgon i hjertet af Beaujolais.
Siden 2007 har Charly Thévenet vinificeret en vin under hans eget navn i cuvée regnie appelationen, døbt "Grain & Granit" vinene bliver dyrket uden kemisk gødning og pesticider.
Flere af vinstokkene er 70 år gamle.
Terrior er granit med meget lidt jord, rødderne bliver meget hurtigt påvirket, hvilket bringer noget minerelitet til vinene.
Vinene gærer naturligt og bliver ikke filtreret og der tilsættes meget lidt svovl.
Det giver nogle helt fantastiske frugtagtige vine med lang lagrings potientiale.
Terrior er granit med meget lidt jord, rødderne bliver meget hurtigt påvirket, hvilket bringer noget minerelitet til vinene.
Vinene gærer naturligt og bliver ikke filtreret og der tilsættes meget lidt svovl.
Det giver nogle helt fantastiske frugtagtige vine med lang lagrings potientiale.
Morgon
Rødvin 75 cl.
En økologisk perle, lavet på gamay druen, åben mørk bæragtig frugt med flot dybde.
Smagen er sødmefuld og generøs med bløde indbydende taniner.
God koncentration og flot længde.
Passer perfekt til lyst kød og pastaretter.
Regnie Cru ” Grain & Granit”
Rødvin 75 cl.
Elegant og blød vin, lavet på gamay-druen, med smag og duft af røde bær, ribs, hindbær og brombær.
En af de store styrker ved beaujolais vinene er deres anvendelighed til mad.
De egner sig godt til kraftige retter samt charcuteri.
Vincent Couche
Champagne - Frankrig
Siden 2008 har Vincent Couche dyrket sine vinmarker med biodynamiske vinstokke i hjertet af Cöte des Bar.Der er to Terriors : Montgueux hvor der dyrkes chardonnay og Buxeuil hvor Pinot noir er plantet i den lerede jord.
Vincent Couche kommer fra en 3 generation vinfremstillings familie.
Han ønsker at bevare den agronomiske og miljømæssige ballance og derfor valgte han den biodynamiske vindyrknings metode.
Han oplever at biodynamisk vinificering giver de mest naturlige og sunde vine.
Vincent Couche fremstiller extraordinære champagner blandt andet fordi at at han lader vinen ligge på "Sur Lie" og så er 10 % af vinen vinificeret i egetræsfade.
Sur Lie betyder at vinen ligger på bundfald, altså gærresterne og det giver en dybere og rigere vin.
Hold øje med Vincent Couche.
Vincent Couche kommer fra en 3 generation vinfremstillings familie.
Han ønsker at bevare den agronomiske og miljømæssige ballance og derfor valgte han den biodynamiske vindyrknings metode.
Han oplever at biodynamisk vinificering giver de mest naturlige og sunde vine.
Vincent Couche fremstiller extraordinære champagner blandt andet fordi at at han lader vinen ligge på "Sur Lie" og så er 10 % af vinen vinificeret i egetræsfade.
Sur Lie betyder at vinen ligger på bundfald, altså gærresterne og det giver en dybere og rigere vin.
Hold øje med Vincent Couche.
Vincent Couche Elégance extra brut
Biodynamisk Champagne 75 cl.
En helt igennem fantastisk champagne, moden aroma, kompleks med frugt, kiks fine bobler og rig mousse.
I ganen modne frugter, æble, pære og strejf af citron. Meget stor kvalitet og afbalanceret med 2 druesorter.
Denne Champagne vil vække begejstring hos dine gæster.
I ganen modne frugter, æble, pære og strejf af citron. Meget stor kvalitet og afbalanceret med 2 druesorter.
Denne Champagne vil vække begejstring hos dine gæster.